Pop-up De Pelgrim

Mariahout: het terrasmeubilair staat al klaar om buiten te zetten. Ook het koffiezetapparaat wil graag gaan pruttelen. Horecagelegenheid De Pelgrim staat te popelen om in gebruik genomen te worden, al is het maar voor één dag. Of voor een weekend. Pop-up De Pegrim is aan het ontstaan!

Op 8 april vond de jaarvergadering van Zorg om het Dorp (ZoD) plaats in het Buurthuis. Waarbij de leefbaarheid in het dorp Mariahout centraal stond. Zo gaf voorzitter Joost de Beer een presentatie over (te) gekke ingebrachte ideeën om het Buurthuis in Mariahout een boost te geven. Bestuurslid Leonie van de Heuvel lichtte de doelen van ZoD in 2023 en 2024 toe. En ere-lid Ger Aarts sprak een hommage uit over 25 jaar Zorg om het Dorp. Aanwezig was ook waarnemend burgemeester Yves de Boer die zich voorstelde aan de aanwezigen en zich zeer positief uitte over de leefbaarheid in het dorp en de ontwikkelingen die er gaande zijn.

Pop-up horeca Pelgrim

Het bestemmingsplan voor het nieuwbouwplan is rond. Begin 2025 wordt de huidige Pelgrim gesloopt en start de bouw van de nieuwe horeca met daarboven appartementen. 

Al pratende over té gekke ideeën voor de Pelgrim werden tijdens de naborrel van de jaarvergadering spontaan plannen gesmeed. Wat te denken om tot aan de sloop van De Pelgrim een pop-up-horeca-locatie te maken? Het is namelijk erg zonde als op zo’n mooie locatie geen tijdelijke horecavoorziening met gezellige ontmoetingsplek is. Er passeren duizenden fietsers en de Lourdesgrot trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Heb jij een waanzinnig pop-up idee?

Welk spontaan idee popt er nu in jouw hoofd op? Heb jij plannen voor het gedeelte bij de bar, gebruik je liever de grote zaal of alleen het buitenterras? Laat het ons weten! De Pelgim is voor goede ideeën zo instapklaar. Wil jij voor één dag, één dag per week of een weekend gebruik maken van De Pelgrim om pannenkoeken te bakken? Of denk je aan een ijssalon met koffie en chocolade of wil je misschien iets samen organiseren? 

Jong en oud, pak nu je kans en meld je aan via www.pop-up-pelgrim.nl. De eigenaren van het pand, Cedrus Vastgoed, staan open voor nieuwe, frisse en té gekke ideeën. Ook Zorg om het Dorp en Kommekeer staan voor je klaar om dit tot een succes te maken!

 

Bron: MooiLaarbeekKrant 10-04-2024

Té gekke ideeën voor Pop-up De Pelgrim