Bestemmingsplan – Planning – Horeca

 

Beste geïnteresseerde(n),

Als eerste hartelijk dank voor jouw interesse in het nieuwbouwproject De Pionier te Mariahout. Het doet ons goed te ervaren dat er zoveel animo is voor het plan.

Bestemmingsplanprocedure

We zijn verheugd je te kunnen melden dat het Ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt bij Gemeente Laarbeek. Het afgelopen half jaar is er, in samenwerking met de gemeente, hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

In het voorjaar 2024 wordt het bestemmingsplan door de gemeenteraad van de gemeente Laarbeek vastgesteld en kunnen wij verder gaan met de ontwikkeling van De Pelgrim & De Pionier, waarin ruimte is voor horecavoorzieningen op de begane grond en daarboven 12 startersappartementen.

Globale tijdslijn en nieuwe impressies

Om je alvast een idee te geven over hoe het gebouw er uit komt te zien, delen wij de meest recente impressies met je. Tevens tref je hieronder een globale tijdsplanning aan. Zoals je ziet zijn we achter de schermen hard aan het werk. We hopen snel weer meer nieuws te kunnen brengen. 

  • Januari 2024 -> Bestemmingsplan in procedure
  • Q3-2024 -> Aanvraag omgevingsvergunning
  • Eind 2024 -> Onherroepelijke omgevingsvergunning
  • Eind 2024 / Begin 2025 -> Start bouw
  • Zomer 2026 -> Oplevering horeca & startersappartementen

Horeca ondernemer gezocht!

Op de plek van de huidige Pelgrim komt een nieuwe horecagelegenheid terug, zoals zichtbaar op de impressies en opgenomen in het bestemmingsplan.

Voor deze ruimte van circa 450 m² zijn wij op zoek naar een uitbater. Voor aankomend seizoen op tijdelijke basis, en na de oplevering van de nieuwbouw op permanente basis. Eind 2024 start de bouw en begin 2026 wordt naar verwachting het pand opgeleverd. 

De horecaondernemer kan en mag nu dus al starten in ‘De Pelgrim’ en samen met hem/haar kunnen we plannen maken voor de komende anderhalf jaar. En voor de tijd nadien: er is vrijheid (binnen het bestemmingsplan en de vergunning) om een horeca-invulling te geven aan het nieuwe pand. Dus ben jij of ken jij iemand die grootse plannen heeft om dit tot een succes te maken? Laat het ons weten!

Namens het projectteam De Pionier Mariahout
Robert Hellings

 

Schetsontwerpen


 

Zicht vanaf de Mariastraat

Zicht vanaf de Bernadettstraat