10 huurappartementen bij De Pelgrim in Mariahout


 

Mariahout – Als het aan eigenaar Robert Hellings ligt, transformeert de huidige plek van De Pelgrim in Mariahout over enkele jaren naar een nieuwbouwcomplex waar horeca en wonen elkaar gaan vinden. De horecagelegenheid wordt dan verkleind naar 400 vierkante meter met daarboven tien huurappartementen, waarbij starters uit Mariahout de voorkeur krijgen.

 

 

Dit maakte Hellings woensdagavond bekend tijdens een informatieavond in Mariahout. Begin 2020 kocht Hellings De Pelgrim. Onlangs werd bekend dat na een lange zoektocht, en de nodige vertraging door corona nieuwe uitbaters gevonden zijn voor De Pelgrim. Vanaf medio juli openen Arno en Anita van Vijfeijken weer de deuren van de horecagelegenheid. Zij huren het pand twee jaar van Hellings.

Nu is duidelijk wat Hellings wil gaan doen op die locatie. Vanaf medio 2024 zou de bouw van het nieuwe complex, dat de naam De Pionier krijgt, moeten starten. De zaal bij De Pelgrim zal dan verdwijnen en het horecagedeelte zal van 800 naar 400 vierkante meter gaan. “Daarin is dan plek voor een ijssalon, cafetaria, eetcafé/restaurant en buitenterrassen. Daarboven komen dan tien betaalbare huurappartementen, waarbij starters uit Mariahout voorrang moeten krijgen”, aldus Hellings.

De gemeente Laarbeek en de gemeenteraad zullen zich wel nog eerst over de plannen moeten buigen. Onlangs werd bekend dat tegenover De Pelgrim (locatie wok en Bo & Zo) ook woningen gaan komen. De gemeente heeft die panden gekocht en is nu bezig om daar plannen voor te ontwikkelen.

Bron: MooiLaarkeekKrant 22-06-2022